A MERIDA KFT. több, mint negyed évszázados működése alatt a magyar higiéniai piac meghatározó cégévé vált. Forgalmának jelentős évenkénti növelése tette lehetővé a jelenlegi 2 milliárd Ft éves nettó árbevétel elérését, mely fejlődés egyedülállónak számít e területen és a MERIDA NEMZETKÖZI CSOPORT történetében is, melynek 2015. évi összesített nettó árbevétele: 72 millió €. A cégcsoport nemzetközi logisztikai és kereskedelmi központjai Wroclaw-ban és Budakalászon (régióközpont) találhatóak. A Budakalászon felépült és 2001 áprilisától működő iroda és logisztikai központ ad helyet a nemzetközi export-import tevékenységet folytató, az országos és nemzetközi áruforgalmat bonyolító és a koordinációt végző osztályoknak. Itt található a központi raktárbázis, illetve a kiemelt ügyfeleket, országos hatókörű cégcsoportokat, továbbá a Budapest és környékét kiszolgáló kereskedelmi osztály is. A központ biztosítani tudja azokat a kereskedelmi, logisztikai, kommunikációs feltételeket, melyek egy országos tevékenységű cégtől a jelen kor színvonalán elvárhatók. Az irodák, tárgyalók, közösségi helyiségek és a bemutatóterem 760 m2-en, míg a raktár 2500 m2-en áll rendelkezésre. 

Cégünk saját tulajdonú szállítóflottával rendelkezik, mely garantálja az áru gyors és hatékony továbbítását a megrendelőkhöz. Vidéki regionális központokban (Győr, Pécs, Debrecen, Szeged) kirendeltségeink végzik a kihelyezett raktárkészletre alapozott önálló kereskedelmi és szállítói tevékenységet, a helyi igények maradéktalan ellátása érdekében. Minden kirendeltségünkről elmondható, hogy kereskedelmi és annak hátterét képző logisztikai erőforrás-fejlesztése folyamatos. Kiemelt ügyfeleinknél konszignációs raktárakat is üzemeltetünk. Cégünk országos alkalmazotti összlétszáma 48 fő. Szortimentünk teljes, tartalmazza a személyi és intézményi higiénia körébe tartozó összes termékcsoportot: higiéniai papírok, vegyszerek, adagolóberendezések, takarítóeszközök és gépek, továbbá kiegészítő termékek. Saját gyártású termékeinken felül forgalmazói vagyunk a Mediclinics, illetve Wagner Ewar termékeknek. Álláspontunk szerint a kereskedelemben a jó minőségű termék és a komplex felhasználói igényeknek is eleget tevő termékskála mellett egyre fontosabb az átfogó háttérszolgáltatások gyors és pontos végrehajtása. Lényegesnek tartjuk továbbá, hogy az ügyfél minden időben aktuális információval rendelkezzen az új termékekről, szolgáltatásokról.

A MERIDA működési koncepciója azon  alapul, hogy a termék gyártásától kezdődően az ügyfélhez jutásáig minden tényezőre rálátása és befolyása legyen a piaci igényeknek megfelelően, s ezáltal egy ellenőrzött, minőségi rendszert hozzon létre. Így megvalósítható a lehető legprecízebb termékáramlás a vásárlói igények pontos megfeleltetésével. A termékeink minőségét és kedvező árait garantálja, hogy a MERIDA KFT. forgalmazóként és egyben gyártóként is jelen van a piacon. A saját tulajdonban lévő, illetve kizárólagosságot biztosító papír- és vegyszergyárakban készült higiéniai termékek széles választéka a felhasználók tejes körének tudja biztosítani az elvárásoknak megfelelő minőségű árut. A gyors kiszállítás, a 350 millió forintos raktárkészlet és a magas színvonalú kereskedelmi szolgáltatások tovább növelik közel 5000 aktív ügyfelünk elégedettségét, melyek között megtalálhatók az egyéni vásárlók éppúgy, mint a multinacionális óriáscégek. 

 

Reméljük, a jövőben Önöket is elégedett ügyfeleink táborában köszönthetjük!